Härliga torsdag

Posted on

I torsdags var det äntligen en sådan sommardag som man längtar efter under vintermånaderna. Solen sken, temperaturen nådde äntligen över +20 grader och vattnet låg nästan blankt.

Så efter att vi varit med bilen på snabb service packade vi picknickväskan och for ut med båten till Märigrund. På land hade molnen börjat klumpa ihop sig men ute till havs sken solen från en klarblå himmel.

Finns inget härligare än att vandra utefter klipporna och känna värmen från solen. Sätta sig och doppa fötterna i det klara men iskalla vattnet. Endast +11 grader fick vi veta att det var. Vi råkade nämligen träffa min kusin med familj på ön och de hade varit och simmat och kollat vattentemperaturen.

Gåshällan från västra sidan. Passade på att åka ytterom då vädret stod oss bi.

Nu är det min sista lediga helg innan jobbet återigen kallar. Och på måndag väntar sommarens andra roadtrip, nu med en hel del bagage med.


Sommar, semester och flunssa

Posted on

Sommaren har kommit och, som det känns, även gått igen… Eller egentligen kom den väl aldrig i år heller. Men juli månad är det och jag har semester. 1,5 vecka har passerat och 1,5 vecka kvar av ledig tid.

Vi har båtat då vädret tillåtit, ätit alldeles för mycket glass och annat gott och tillsist drabbats av sommarens flunssa.


Sedan har vi gått och blivit med husdjur här vid villan. Två måsungar med föräldrar har hyst in sig på vår tomt, här framför stugan. Riktigt tama börjar de bli, de blir inte längre vettskrämda när vi kommer ut på verandan och efter att de ett par gånger fått mat av oss kommer de nu närmare trappan för att se om det bjuds på något gott.


Väntan och längtan

Posted on


När julen är över och vi snart ringer in det nya året, då börjar jag genast längta efter vår och sommar. Genast tror man på vackra, soliga och varma sommardagar som ska infinna sig mellan maj till september. Glömd är det fuktiga regnet hela juni och alla de myggor som terroriserar en. Sedan regnar även juli bort och där var den sommaren. Men nu ska vi inte vara pessimistiska, sommar 2017 kommer att bli toppen!

Sedan skulle en resa till Grekland kännas bra i kropp och själ, men först ska lite pengar jobbas ihop…

Men allrs först ska vi ta nyår! Vi ska fira in det nya året med kära vänner så det kommer att bli en bra nyårsafton med mycket skratt…


Mitt Paradis 

Posted on


Igår trotsade vi de tunga skyarna och tog båten ut till mitt barndomssomrars Märigrund! Jag ser ännu min farmor stå där ute bredvid huset, stå och diska vid den stora stenen. Farfar nere vid stenbryggan fixandes med näten. 

Tyvärr har mycket förändrats, stigarna finns inte alla längre kvar utan nu överväxta av för lite trampande. ”Min simstrand” har också växt över av vass och de små bryggorna/landstigningsställen har också försvunnit. Stenbryggan finns ännu kvar i lite mindre upplaga. Huggormar finns det alltför många av på ön nu, dock har vi varit skonade och bara sett en liten unge en gång för flera somrar sedan.

Men det som fortfarande består är känslan då man kommer ut från Ledörssundet och ser ön, då hjärtat växer lite mer och lyckan fyller bröstet. Lyckan över att ännu en sommar komma ut till detta underbara ställe. Lyckan över att med sig i båten ha man och två barn som är lika glada och villiga att komma med ut dit. Som ser tjusningen i att gå runt och kasta sten i vattnet, hälsa på ”vår strandade val” (stor sten i form av val), kasta ”smörgåsar” och bara njuta av vågornas skvalp på västra hällorna. Underbart!


Det enda minuset var att vi inte kunde vandra runt på ön för det tillåter inte min fot, för ojämnt underlag. Men vi var där, det var huvudsaken!