Utedag

Posted on

Räknade ut att det är sex år sedan vi senast åkt slalom. Ifjol var vi ett varv till Parra för att börja vänja Noah men inget annat. Men så fick jag här om dagen höra om att det i Kauhajoki finns bra backar för nybörjare så idag for vi dit. Fint väder, vintern visade sin bästa sida med köldgrader ner till -14 och solen sken.

Det fanns en bra barnbacke med replift men Noah giller verkligen inte att lära sig åka slalom. Å andra sidan var det likadant när han skulle lära sig cykla, han blev bara arg då han inte kunde och så slutade han försöka. Likadant är det nu med slalomåkning, faller han så vägrar han fortsätta. Vi kämpade på några varv men tillsist gick det inte mer. Nåja, vi tar nya tag en annan gång.

Jag är heller ingen höjdare på slalom, jag lärde mig åka först som vuxen och är lite harig av mig. Kör inte fort och plogar helst. Men roligt tycker jag att det är!


Skidåkare

Posted on

  
Det är närmare 10 år (kanske 8) sedan jag senast stått på ett par skidor. När jag var yngre (läs mycket yngre) älskade jag att skida. Vi skidade både mycket och långt och jag tävlade också. Men någongång under tonåren föll intresset av mig. 

När Sebbe och Linn var små försökte jag få dem att inse tjusningen med skidåkning men tyvärr lyckades det inte. Nu på sportlovet har jag dammat av mina skidor och har nu under veckan avverkat tre pass. Backhalt, slitna ljumskar och trötta armar men o så roligt. 

Så… Om någon önskar ge mig en tidig födelsedagspresent så skulle det vara ett par vallningsfria skidor. Jag menar… Det är ju bara tre månader till min födelsedag…!


Månskensloppet

Posted on

  
Jag skulle så gärna åka Månskensloppet ikväll. Jag har aldrig kört tidigare men nu ikväll skulle vara perfekt. Både som inledning på min lediga sportlovsvecka men även för att vädret är underbart. 44 cm nysnö föll igår. Alldeles vitt och luddigt ute. Härligt!