God Morgon måndag! 

Posted on

Ny dag, ny vecka och nya möjligheter! 

Vi har haft en innesittar-helg då Noah varit krasslig. Halsont och stegring och riktigt slö har han varit. Men igår eftermiddag började han piggna till och orkade busa lite igen. Hans hals är fortfarande lite tjock men humöret var det inget fel på idag. 


Så här fint var det vid villan för någon vecka sedan. Nu är det bara grått, vått och eländigt ute. 


Sommar, semester och flunssa

Posted on

Sommaren har kommit och, som det känns, även gått igen… Eller egentligen kom den väl aldrig i år heller. Men juli månad är det och jag har semester. 1,5 vecka har passerat och 1,5 vecka kvar av ledig tid.

Vi har båtat då vädret tillåtit, ätit alldeles för mycket glass och annat gott och tillsist drabbats av sommarens flunssa.


Sedan har vi gått och blivit med husdjur här vid villan. Två måsungar med föräldrar har hyst in sig på vår tomt, här framför stugan. Riktigt tama börjar de bli, de blir inte längre vettskrämda när vi kommer ut på verandan och efter att de ett par gånger fått mat av oss kommer de nu närmare trappan för att se om det bjuds på något gott.


Sommarfest

Posted on

Hastigt och lustigt för mindre än två veckor sedan bestämde vi oss en kväll på jobbet att vi skulle ordna ett sommarfest! Och i fredags var det dags. Vi hade knytkalas och alla bidrog med så otroligt mycket gott! Vi åt och drack i solens sken och mådde så otroligt bra. Tänk att man kan ha så fina kollegor!Semester

Posted on

Så blev det lite tyst här på bloggen. Men i verkligheten har det varit full fart, trots att jag har semester denna vecka. 

Vi har bla vinkat av ett stycken stor son som drog iväg till Dragsvik och så har vi hunnit besöka Stockholm och Tekniska museet. 

Stockholm visade sig dock från den lite sämre sidan denna gång iom att det var -7 grader och snöade lätt + lite blåst. Inget problem med det om det varit hemma men i Stockholm var det lite kaos och bussen som vi väntade på kom aldrig. Tack och lov för tunnelbana så vi kom dit vi skulle i alla fall. 

Lite bilder på det:


Granen står så grön och grann i stugan…

Posted on

Där står årets upplaga i grått och vitt. Första året vi bytt bort rött och guld och jag är riktigt nöjd! 

Dagarna och veckorna går så fort nu så jag hinner inte med. Julen knackar på och nyår väntar där efter. Underbara dagar. Det enda orosmolnet är att Sebbe rycker in men visst ska väl ett mammahjärta klara det. Känns dock lite tråkigt… 

Nu har jag några lediga dagar före jul och ska försöka hinna med att fixa undan det som är kvar. Men det som lämnar så lämnar. Ska försöka att inte stressa! 


Avslut på veckan

Posted on

Jag avslutade förra veckan med Tehys lokala intressebevakningsdagar som denna gång hölls i Helsingfors. Bra dagar med aktuellt material och som vanligt mycket trevligt folk. Vi från Närpes for ned redan kvällen före för att undvika att behöva stiga upp kl 03 för att hinna ner i tid. Mycket bra val då vi då var utvilade när första skolningsdagen började! 


Torsdagskvällens middag intogs på restaurang Salutorget som i år (2016) fått Michelin status. Mycket vacker restsurang men maten var faktiskt inte särskilt märkvärdig. Eller så förstod vi inte oss… kvällen var i alla fall som helhet mycket bra! 


Sömntuta

Posted on

Efter jobb och gympass blev det inte många knop gjorda idag. Hade många saker på min to do-lista men inget blev gjort.

Jag var så trött när jag kom hem så efter en dusch  så däckade jag. Först i soffan och efter maten i sängen. Och ibland måste det få vara så… Ibland måste man få unna sig att vara trött. Men som sagt, min lista på saker som ska göras blev ju inte kortare.

Och nu äntligen är dagens bästa stund kommen, stunden när man får dra på sig pyjamasen och krypa under täcket. Imorgon är en ny dag med ny energi som kanske räcker lite längre än idag.


Här en bild från då Linn och jag deltog i vattengymnastiken på hotellet på Kreta. Mycket mera energi den dagen…


Flera veckor sedan sist

Posted on

Oj vilken lång bloggpaus det blev. Livet kom liksom emellan…. Hösttröttheten har tagit mig och jag är ingen munter syn på kvällarna efter jobbdagar. Trött och grinig och vill inget. Eller vill och vill… Huset borde få sig en riktig omgång men det blir mest lite småfix då större åtgärder inte hinns (orkas) med. 

Men nu är det fredagkväll och ledig helg. Vi har installerat oss på sommarstugan, troligen sista nätterna här detta år, och jag har slängt mig i soffan. Blåser hårt där ute men solen skiner. Trevlig helg gott folk! 


Förra helgen träffade Noah Bärgarna från Disneys bilar. Han befann sig då i Botniahallen. Coolt!


Torsdag

Posted on

Startade dagen med att Noah fick kalufsen klippt. Sedan passfotografering och ansökan om nytt pass. 37 dagar kvar, längtar… 

På vägen hem fick jag påminnelse om att jag borde ha infunnit mig hos jobbkollega för titt på hennes mysiga växthus. Eftersom vi körde förbi på vägen ner till villan så steg jag av i Norrnäs istället. En mycket lyckad eftermiddag med god mat och dryck samt pratstund med prima vänner. 


Och Mimmis växthus kunde inte varit bättre! Ett ”vill ha”-moment. 

Ikväll har vi haft träff med Kajs brors familj som är upp från huvudstaden. Vi träffas alldeles för sällan och tyvärr är det begravning som är orsaken till att vi träffas nu.