God Morgon måndag! 

Posted on

Ny dag, ny vecka och nya möjligheter! 

Vi har haft en innesittar-helg då Noah varit krasslig. Halsont och stegring och riktigt slö har han varit. Men igår eftermiddag började han piggna till och orkade busa lite igen. Hans hals är fortfarande lite tjock men humöret var det inget fel på idag. 


Så här fint var det vid villan för någon vecka sedan. Nu är det bara grått, vått och eländigt ute. 


Midnattssolstigen

Posted on

En av de sista kvällarna i Kiruna fick jag med mig min äkta make som sällskap för att promenera Midnattssolstigen. Den startar vid Camp Ripan och går sedan 4,5 km över Luossavaara. Som info om den står att den är måttligt krävande och att det går att cykla vissa delar av stigen. Hur svårt kunde det vara? tänkte vi och promenerade iväg. Men vi kom ganska snabbt fram till att måttligt krävande var lite mer krävande än vad vi trodde.

Först gick det mest nerför och sedan gick det bara uppåt. Utsikten var dock underbar trots att det spöregnade och blåste största delen av vårt vandrande.

Måste beundra Kaj som inte hade med några träningskläder utan vandrade i jeans och sneakers. Jag hade gummitossor på fötterna och det var inte heller optimalt. Men… man tager vad man haver.

Här är vi högst upp, 692 meter över havet! Kändes rätt så bra när vi äntligen var där kan jag säga. Trots att detta inte var någon lång vandring, men som sagt, största delen av tiden gick brant uppför. Nu ska det bara planeras inför mera vandringar, men det blir väl först till våren/sommaren. Kan tänka mig att set så småningom fryser på där uppe i norr…


Gällivare

Posted on

Igår blev det att ta en tripp till Gällivare. Vi hade sett ut en byrå på Jysk som skulle passa bra i lägenheten, men på Jysk i Kiruna var det beställningsvara och det hann vi inte vänta på. I Gällivare hade de dock en i lager så vi reserverade den och satte oss i bilen för 120 km extra körning för en byrå. (En väg). Men vi fick ju se lite av Gällivare och Dundret på samma gång, och det var inte fy skam!

Idag har vi lite spännande program att se fram emot innan Linn börjar skolan imorgon…

Och så är det ju alltid roligt att vakna upp till sol som vi fått göra idag!


Höstgöra

Posted on

Efter att ha jobbat två nätter känns det idag skönt med ledig söndag. Noah sov dessutom till strax före 9 så jag känner mig faktiskt som en människa idag. Tur det, för veckan som kommer är fullspäckad med jobb och skolning. 


Vi åkte ner till skären idag på förmiddagen och hämtade granris till pappas och Peters gravar och till rabatten här hemma. Noah var världens duktigaste på att kånka granris ur skogen, trots att det var väldigt ojämnt underlag. 

Så nu laddar vi vidare för kommande vecka, kommer bli en bra en! 


Sömntuta

Posted on

Efter jobb och gympass blev det inte många knop gjorda idag. Hade många saker på min to do-lista men inget blev gjort.

Jag var så trött när jag kom hem så efter en dusch  så däckade jag. Först i soffan och efter maten i sängen. Och ibland måste det få vara så… Ibland måste man få unna sig att vara trött. Men som sagt, min lista på saker som ska göras blev ju inte kortare.

Och nu äntligen är dagens bästa stund kommen, stunden när man får dra på sig pyjamasen och krypa under täcket. Imorgon är en ny dag med ny energi som kanske räcker lite längre än idag.


Här en bild från då Linn och jag deltog i vattengymnastiken på hotellet på Kreta. Mycket mera energi den dagen…


Ombyte förnöjer

Posted on

Min fot är fortfarande inte i skick sedan stukningen i maj. Den håller ganska bra på jobbet tack vare nya arbetsskor men någon extra promenad eller ett löppass funkar inte. Och jag måste få träna, annars mår jag inte bra…. så det blev att försöka bli vän med gymmet och lite viktlyftning. 

Döm om min förvåning då gymmet och jag faktiskt kommer överens. Visst, jag saknar löpningen massor, men gymmet blir bättre och bättre för varje gång jag är där. Vilken tur att det finns olika former av träning!


Flera veckor sedan sist

Posted on

Oj vilken lång bloggpaus det blev. Livet kom liksom emellan…. Hösttröttheten har tagit mig och jag är ingen munter syn på kvällarna efter jobbdagar. Trött och grinig och vill inget. Eller vill och vill… Huset borde få sig en riktig omgång men det blir mest lite småfix då större åtgärder inte hinns (orkas) med. 

Men nu är det fredagkväll och ledig helg. Vi har installerat oss på sommarstugan, troligen sista nätterna här detta år, och jag har slängt mig i soffan. Blåser hårt där ute men solen skiner. Trevlig helg gott folk! 


Förra helgen träffade Noah Bärgarna från Disneys bilar. Han befann sig då i Botniahallen. Coolt!


Höstgöra

Posted on

Idag var det dags, dags att ta upp båten ur sjön. Vädret var underbart, bara lite blåst, men solen sken från en blå himmel. Så nu får jag väl nog acceptera att hösten är här. Och på ett sätt kan jag tycka att det är mysigt med lite kyligare väder och krispig luft. Tända ljus och tänd brasa. Men på samma gång så vet man vad som väntar, en oändligt lång mörk och våt höst och vinter. Om snön skulle komma i november och ligga kvar tills mars skulle det kännas ljusare och lättare, men de senaste åren har vintern mest bestått av regn och storm. Nåja… Tillbaka till båten och sommarstugan…Vilken tur att Sebbe var med som kunde backa båtkärran. Jag har försökt alla år men jag lyckas aldrig. Kaj har alltid fått kliva ur båten, backa kärran, hoppa i båten igen etc. Men i år fick han alltså köra rätt på…


Årets morotsskörd, inte särdeles stora men smaken är det ingen fel på. Passar utmärkt som snacks!


Hemma igen

Posted on

Vi är hemma igen och trots att det känns bra så känns det ändå för bedrövligt! Kreta är så underbart och Agia Marina/Platanias har en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Är faktiskt lite smått förälskad i just detta ställe och skulle jag våga satsa sålde jag hus och hem och flyttade dit på momangen! 


Denna bild beskriver bra min och Linns stämning över att vara hemma igen. Sebbe var däremot glad som en lärka…? 


Hotellet hade vattenjomppa på förmiddagen men tyvärr var det bara sista dagen som Linn och jag deltog. Det ångrar vi verkligen nu i efterhand eftersom det var både roligt och krävande. 


Sista dagen vid poolen. Varmt och skönt!


Utflyktsdag

Posted on

Lite mulet väder igår och med lite röda kroppar bestämde vi oss för att pausa poolen en dag. Eftersom sightseeing tåg far om så gott som bredvid vårt hotell bestämde vi oss för att följa med på en av deras turer. 


Det blev en 3,5 h tur upp i bergen genom Grand Canyon. Ravinen hade skapats för en miljon år sedan av en jordbävning och det var verkligen mäktig natur. 

Turen pausade uppe i bergen i byn Theriso (560 m över havet) där vi besökte ett krigsmuseeum från andra världskriget. 


En bra guide var med på turen och man lärde sig en hel del om Kretas historia. Dessutom stannade vi till vid en olivoljefabrik och fick lära oss om tillverkningen.