Läslust!

Posted on

Ett varv till biblioteket igår resulterade i denna hög med böcker. Min läslust går i vågor men nu är jag på den bättre sidan och har alltså flera mycket bra böcker på gång! Som bäst håller jag på med femte (?) boken om Christopher Silfverbielke och när den är slut blir det en av dessa som jag ska sätta tänderna i. Älskar att läsa!

Fick även tag på en av böckerna av Amanda Audas-Kass som är en av de bloggar jag läser så gott som dagligen. Egenkänningsfaktorn är så hög och jag älskar sättet hon skriver på. Ska bli ett nöje att läsa hennes bok!Flera veckor sedan sist

Posted on

Oj vilken lång bloggpaus det blev. Livet kom liksom emellan…. Hösttröttheten har tagit mig och jag är ingen munter syn på kvällarna efter jobbdagar. Trött och grinig och vill inget. Eller vill och vill… Huset borde få sig en riktig omgång men det blir mest lite småfix då större åtgärder inte hinns (orkas) med. 

Men nu är det fredagkväll och ledig helg. Vi har installerat oss på sommarstugan, troligen sista nätterna här detta år, och jag har slängt mig i soffan. Blåser hårt där ute men solen skiner. Trevlig helg gott folk! 


Förra helgen träffade Noah Bärgarna från Disneys bilar. Han befann sig då i Botniahallen. Coolt!


Bättre avslut

Posted on

  
Dagen fick bättre avslut än start. Nästan 2 h ute i snön gör under för både barns och vuxnas humör. 

Sedan ville Noah iväg på gymnastik och eftersom Linn är hjälptränare på Knattesprattel skulle vi ju ändå iväg till jomppasalen. Noah har inte velat prova på tidigare men idag gick det jättebra och han var så duktig! 


Uppåt

Posted on

  
Jag mår bättre nu. Känner mig mera julig och lugnare i sinnet. Förra veckan trasade sönder mig med saker jag kände att jag inte kunde påverka. I söndags vaknade jag dock upp med insikten att jag måste släppa det. Kan jag inte påverka ska ja inte heller må dåligt av det. Kände mig genast mera rofylld! 

Två jobbdagar avklarade, julmaten är handlad, skinkan griljerad och klapparna inslagna. Jag tror att allt är klart. Trots att vattenbolaget här höll på och ta livet av mig då de stängt av vattnet idag pga grävarbeten. Mitt på dagen var vi utan vatten, och ingen hade meddelat. Ingen bra stil alls! Och nu är vattnet brunt som slask. Inte alls fräscht… 

Men nu tar jag jul. Ska njuta ett glas vitt ikväll och känna någon sorts julfrid! God Jul alla mina läsare!


Bedrövligt

Posted on

Varning för gnälligt blogginlägg!

Folk menar att det är jul nästa vecka. Jag känner fortfarande ingen julfeelis överhuvudtaget. Nada, noll, zero. Jag är trött och ledsen. Inget känns kul. Helst skulle jag gå i ide just nu, för jag kommer inte att ha något att tillföra till denna jul. 

Fixat lite julgodis ikväll. Imorgon är det julcafe’ på Noahs dagis. Inte ens det känns inspirerande just nu. Jag är inte positiv, kreativ eller något annat iv för den delen. 

Ikväll vill jag mest bara gråta. Åt allt! Noah är bara aggressiv och omöjlig. Fräck i munnen med mig, sparkar och slåss. Själv sjunker jag också ner till fyraåringens nivå och blir likadan. Väldigt moget och inget blir bättre av det. Men jag orkar inte… 

Blir för lite träning dessa dagar, vilket gör att jag mår ännu sämre. Då tiden inte räcker till så prioriteras träningen bort trots att jag vet att mitt humör blir ännu sämre.  Jag behöver motion och frisk luft för att må bra. 

Nä, nu ska jag dra något gammalt över mig och sluta gnälla. Åtminstone för stunden. Kanske vaknar jag upp medbättre humör i morgon, kanske vinner jag på lotto. Ungefär lika stor chans till båda! 


Negativitet

Posted on

Det är en sådan dag idag. En dag då inget blir som jag tänkt och irritationen pyr under ytan. Liten herr Ekroos är överallt och allt ska jag behöva titta på och vara med om. Att mor i huset behöver tvätta fönster bryr han sig inte det minsta om. 

Och jag vet att det är en fis i rymden och värdsliga problem, men just idag funkar det inte. Tisdagar består av att passa tider och fixa mat. Mestadels… Nåja, vi hoppas jag vaknar på bättre humör i morgon.