Äntligen vinter

Posted on

Som rubriken säger har vi den senaste veckan äntligen fått ha lite vinter. Snö och fint ute och idag -10 grader kallt.

Jag har ledig helg och idag begav vi oss ner till villan redan på förmiddagen för att se om isen skulle bära. Och vi behövde inte oroa oss för isen var 15 cm tjock. Solen sken och ingen vind att tala om. Efter promenad och lek var det sedan gott med varm saft och kanelbulle i solskenet på verandan.

Vårt paradis i vinterskrud!


Rörelseglädje

Posted on

Att jag gillar att röra på mig och vara utomhus kanske ni har märkt. Visst, kanske inte i alla väder, men om det inte stormar och spöregnar är jag gärna ute och rör på mig. Frisk luft gör alltid gott! Får jag dessutom med Noah ut på någonting är det ju bara hemåt. Han har varit så trött sedan skolstarten, ibland riktigt hängig på eftermiddagarna och inte velat hitta på så mycket. Men häromkvällen föreslog jag att vi skulle testa motorikparken i Norrnäs och det var verkligen roligt för både barn och vuxen.

Vi klättrade, balanserade och lekte. Och det var inte alltid så lätt som man kunde tro, vissa av banorna klarade jag inte av hur jag än försökte. Mera övning alltså….

Motorikparken var väl värd ett besök, många olika banor att pröva på, fin natur och frisk luft. Att den dessutom ligger i min barndomsby är ytterligare en bonus!


Kirunavaara

Posted on

Kirunavaara eller Ripberget är LKAB’s stora gruva i Kiruna. Malmfyndigheter hittades här redan på 1600-talet. Igår bokade vi en rundtur i gruvan via turistbyrån här i Kiruna. Mycket värd pengarna. 2h45min guidad rundtur som avslutades med kaffe. Mycket intressant (och lite spännande) att åka ner 560 meter i gruvan. Inte så hiskeligt långt med tanke på att de numera jobbar vid 1365 meters djup, men i alla fall.

Mörkt var det men inte alls lika kallt och rått som jag hade föreställt mig. Och bra luft var det också! Mycket bra guide hade vi och lärde oss en hel massa om gruvdriften och dess historia. Befinner ni er i Kiruna så missa inte detta! De ordnar rundturer året runt.


Sommar, semester och flunssa

Posted on

Sommaren har kommit och, som det känns, även gått igen… Eller egentligen kom den väl aldrig i år heller. Men juli månad är det och jag har semester. 1,5 vecka har passerat och 1,5 vecka kvar av ledig tid.

Vi har båtat då vädret tillåtit, ätit alldeles för mycket glass och annat gott och tillsist drabbats av sommarens flunssa.


Sedan har vi gått och blivit med husdjur här vid villan. Två måsungar med föräldrar har hyst in sig på vår tomt, här framför stugan. Riktigt tama börjar de bli, de blir inte längre vettskrämda när vi kommer ut på verandan och efter att de ett par gånger fått mat av oss kommer de nu närmare trappan för att se om det bjuds på något gott.


Over and out

Posted on


Mäktig himmel här idag morgon. Ibland syns lite sol mellan men just nu börjar vi nog mest vänta på att himlen öppnar sig. 


Roligt att bo nära naturen, här har vi två tranor spatserandes. Tyvärr blev de lite rädda och försvann så långt bort innan jag fick fotot taget. 

En nackdel med naturen är att jag häromdagen fick se mig huggandes huvudet av en huggorm. Jag har aldrig gjort det förr och hoppas jag inte behöver göra det igen! 


Jag ger upp!

Posted on

Det är nog inte meningen att det ska vara värme och sol denna sommar. Fortfarande +14 och grått och regnigt. Vi hann dock vara ute en timme nu mitt på dagen innan regnet igen började rinna ner. 


Byket har hängt mer än två dygn ute så nu gav jag upp, tog in det och hängde i bastun. Eftersom väderprognosen igår lovade sol satte jag igång tvättmaskinen i morse men det lämnar väl dithän. Sucka mitt hjärta men brist icke! Tyvärr är jag en sådan vädermänniska att mitt humör står och faller med vädret. 


De(n) fula ankungarna/en

Posted on


På ett ställe i Fagerö har vi de senaste somrarna kunnat hälsa på små fiskmåsungar. Föräldrarna kommer tydligen tillbaka och häckar på samma plats år efter år för vi hittar dem alltid där de var året innan. I år hann de dock bli ganska stora före vi kom oss iväg på visit, i år hade de nämligen lärt sig simma. 


Får jag presentera, Pelle och Ville! 


En lördag i oktober

Posted on

  
Återigen var det en fin dag nere vid vattnet. Vi plockade bort det sista som ännu var kvar vid skären; studsmattan, grillen m.m. Redan nu börjar man vänta på nästa säsong. Och redan nu har vi en lista på vad vi skulle vilja ha gjort där nästa sommar. Om man hade pengar…

  
Igår kväll tog Linn och jag en dust med en del lådor uppe på vinden. Där finns så otroligt mycket skräp och onödiga grejor men även en del pärlor. Som Linns alla Bratzdockor. Vi bara måste ta ner dem och fixa till dem ett varv. Sedan följde också en del annat med, så för Noah var det nästan julafton igår då flera spel och böcker åt honom kom fram. 


Magiska höst

Posted on

Märkvärdigt vilken underbar höst vi haft i år. Och som ännu fortsätter. Vackra dagar radas på varandra. Huset lämnas ostädat för man är hellre utomhus. Då är man mäkta glad då man fredag eftermiddag kommer hem ur jobb och ser att ens kära make tvättar fönster. Härligt! 

   
 


Backintervaller

Posted on

  
Backintervaller stod på gårdagskvällens program. Nybörjare var vi och jag trodde ibland att jag skulle dö innan jag kom upp. Men skam den som ger sig, flera gånger tog vi oss upp och sedan några varv i korta spånbanan. Kändes i benen då jag for hem! Mera av detta! 

Det enda yäk-momentet var då jag kom hem och hittade en älgfluga krypandes innanför skjortan. Död åt de eländiga krypen!!