Tyst

Posted on

Här har det varit tyst länge. Tyst på grund av flera olika saker, men främst för att jag är sjuk. Streptokockerna tog mig igen och riktigt ordentligt denna gång. CRP for upp i skyn och jag blev så sjuk i halsen att jag inte kunde svälja ens den egna saliven. Jag var faktiskt så sjuk att jag ville krypa ur min kropp och försvinna!

Men med iv-antibiotikans hjälp börjar jag nu känna mig lite som en människa igen. Skulle den enorma tröttheten släppa så skulle det kännas ganska så bra. Men just nu känns det som om hela kroppen går genom sirap. Såååå trött!


Inställda planer

Posted on

Noah fick feber igår kväll. Jag hoppades ännu då att det skulle vara en lindrigare variant men idag vaknade han med en temperatur på 38,9 grader. Det var bara att inse faktum… vår Stockholmsresa blev till inget. Sååå typiskt! 

Vi som skulle besöka Mall of Scandinavia denna gång. Dessutom hade vi en fin hytt bokad denna gång som vi skulle njuta av. Men nej… det blev sitta inne dagar i stället. 

Nåja, något gott ska komma ur detta! Nya gymmet som just öppnat i stan ska testas över helgen. Nu hinner jag ju tom med flera varv!! 


Tjolahopp

Posted on

Jag har ju flera lediga dagar denna vecka. Naturligtvis däckar Noah då! Tänk vad både han och jag prickar in sjukdom på våra lediga dagar…. Trött kille igår och vi utförde inga stordåd under dagen. Blir troligtvis inga stordåd gjorda idag heller. 

Har ni sett? Robbie Williams är på kommande till Tammerfors nästa höst i augusti. Dit måste jag, så biljetterna inhandlades igår. Riskerar inte att bli utan!!  Nu har jag verkligen något att se fram emot…


Kent

Posted on


Som många andra österbottningar befann vi oss på Kents konsert i Vasa på lördagen. Maken och jag tog oss en datenight med middag före konserten, minns inte när det senast inträffade…


Jag har inte sett Kent live förut och är väl inget uttalat Kent fan, mer än att jag lyssnat på de tidigare skivorna. Men jag tyckte att de var ett mycket bra band att lyssna live på, mycket bättre än på skiva! Och showen var också mycket bra! Sedan hittade jag också flera pärlor från nya skivan så nu spelas den varm i mina hörlurar så fort jag slipper till. 

Och nu är det semestervecka och som den goda arbetstagare jag är prickar jag in höstens förkylning just nu! Toppen ju…


Utflyktsdag

Posted on

Lite mulet väder igår och med lite röda kroppar bestämde vi oss för att pausa poolen en dag. Eftersom sightseeing tåg far om så gott som bredvid vårt hotell bestämde vi oss för att följa med på en av deras turer. 


Det blev en 3,5 h tur upp i bergen genom Grand Canyon. Ravinen hade skapats för en miljon år sedan av en jordbävning och det var verkligen mäktig natur. 

Turen pausade uppe i bergen i byn Theriso (560 m över havet) där vi besökte ett krigsmuseeum från andra världskriget. 


En bra guide var med på turen och man lärde sig en hel del om Kretas historia. Dessutom stannade vi till vid en olivoljefabrik och fick lära oss om tillverkningen. 


God Morgon

Posted on


I förra veckan lånade vi Linns kompis Josefin i några dagar. Och som ni ser var det en liten en som njöt av att ha två extra mammor att gosa med. Speciellt eftersom den riktiga mamman hoppar runt som en skadskjuten kråka. 


I förra veckan, torsdag, fick Sebbe avgångsbetyg från musikinstitutet Legato. Alla nivåer nu avklarade och med mycket gott betyg! Om jag får säga det själv…. Även Svante Sjöholm, mycket duktig pianist, fick sitt avgångsbetyg. 

Men nu är det måndagmorgon och ny vecka. Ska så småningom försöka ta tag i dagen efter en mycket crappig natt. Vaknade kl 02 med världens värk i foten som höll i i flera timmar. Inte ens Herr Voltaren och Fru Burana klarade mig genom natten. 


Frisk luft

Posted on


Släpade ut min fot på verandan idag, Noah ville ut och jag behövde få frisk luft. Kunde lika gärna sitta med foten på vädring en stund, ganska skön luft då solen ibland visade sig. 


Sedan kommenderade jag igång lite barnarbete. Linn planterade, Sebbe tvättade bil och Noah skötte om sina imaginära kossor. Kaj klippte gräs. Och jag… Jag väntar på bättre tider! 


Väntar

Posted on


Det där var mitt sista löppass… Får se på hur länge. Väntar så på att bli i skick igen. Trots att det gått mindre än en vecka sedan jag skadade foten känns det som en månad. 

Idag är en riktig skitdag. Allt går emot och foten värker. Jag vill ut, plantera blommor, ta en promenad, springa… Istället blir det allt annat än det! Positiva tankar finns inte riktigt idag. Skulle helst dra täcket över mig och sova bort dagen. 


Sore to the core

Posted on

Hade väl aldrig trott att jag skulle bli så här sjuk i kroppen av att gå på kryckor. Foten smärtar inte så farligt, om den får vara i fred i plant läge och med Voltatens hjälp, men hela överkroppen är en värkande del. Axlar, armar, skuldror, rygg… Där finns sjuka delar jag inte visste fanns! Muskler som säkert aldrig tidigare varit i användning. Hoppas foten blir bra fort så jag slipper kryckorna. 

Jag har verkligen inte tid med detta! Här hemma svämmar det över och jag blir så frustrerad då jag inget får gjort. Att kommendera andra för allting är inte kul. Jag vill ju själv! 


Mindre bra

Posted on

Vaknade pigg och alert i morse och magen kändes lugn och bra. Ända tills jag åt frukost… Lite kvarg, lite Alpro naturell + lite mysli. Sen var det inte så bra längre… Magen körde upp som en ballong och tarmarna blev sjuka. Så har det varit nu hela dagen. Suck! Är dessutom trött som ett gnu, orken på noll. Tvingade mig dock att tvätta ett fönster. På matfronten har jag kommit till en banan och två ostkakor + lite te. Och nu är det full orkester i mina tarmar. 

Hoppas det känns bättre imorgon för då väntar en shoppingdag på Puuvilla.