Härliga torsdag

Posted on

I torsdags var det äntligen en sådan sommardag som man längtar efter under vintermånaderna. Solen sken, temperaturen nådde äntligen över +20 grader och vattnet låg nästan blankt.

Så efter att vi varit med bilen på snabb service packade vi picknickväskan och for ut med båten till Märigrund. På land hade molnen börjat klumpa ihop sig men ute till havs sken solen från en klarblå himmel.

Finns inget härligare än att vandra utefter klipporna och känna värmen från solen. Sätta sig och doppa fötterna i det klara men iskalla vattnet. Endast +11 grader fick vi veta att det var. Vi råkade nämligen träffa min kusin med familj på ön och de hade varit och simmat och kollat vattentemperaturen.

Gåshällan från västra sidan. Passade på att åka ytterom då vädret stod oss bi.

Nu är det min sista lediga helg innan jobbet återigen kallar. Och på måndag väntar sommarens andra roadtrip, nu med en hel del bagage med.


Sommar, semester och flunssa

Posted on

Sommaren har kommit och, som det känns, även gått igen… Eller egentligen kom den väl aldrig i år heller. Men juli månad är det och jag har semester. 1,5 vecka har passerat och 1,5 vecka kvar av ledig tid.

Vi har båtat då vädret tillåtit, ätit alldeles för mycket glass och annat gott och tillsist drabbats av sommarens flunssa.


Sedan har vi gått och blivit med husdjur här vid villan. Två måsungar med föräldrar har hyst in sig på vår tomt, här framför stugan. Riktigt tama börjar de bli, de blir inte längre vettskrämda när vi kommer ut på verandan och efter att de ett par gånger fått mat av oss kommer de nu närmare trappan för att se om det bjuds på något gott.


Höstgöra

Posted on

Idag var det dags, dags att ta upp båten ur sjön. Vädret var underbart, bara lite blåst, men solen sken från en blå himmel. Så nu får jag väl nog acceptera att hösten är här. Och på ett sätt kan jag tycka att det är mysigt med lite kyligare väder och krispig luft. Tända ljus och tänd brasa. Men på samma gång så vet man vad som väntar, en oändligt lång mörk och våt höst och vinter. Om snön skulle komma i november och ligga kvar tills mars skulle det kännas ljusare och lättare, men de senaste åren har vintern mest bestått av regn och storm. Nåja… Tillbaka till båten och sommarstugan…Vilken tur att Sebbe var med som kunde backa båtkärran. Jag har försökt alla år men jag lyckas aldrig. Kaj har alltid fått kliva ur båten, backa kärran, hoppa i båten igen etc. Men i år fick han alltså köra rätt på…


Årets morotsskörd, inte särdeles stora men smaken är det ingen fel på. Passar utmärkt som snacks!


Augusti

Posted on

Känns inte riktigt som att jag är redo för höst ännu. Vart blev sommaren av liksom? Alla turer i båten? Picknick på Märigrund och Gåshällan? Simma i havet? Augusti skulle verkligen behöva leverera bra för att jag ska bli nöjd i år! 

Igår gick det åtminstone att ta sig ut i båt ett varv. 


Mitt Paradis 

Posted on


Igår trotsade vi de tunga skyarna och tog båten ut till mitt barndomssomrars Märigrund! Jag ser ännu min farmor stå där ute bredvid huset, stå och diska vid den stora stenen. Farfar nere vid stenbryggan fixandes med näten. 

Tyvärr har mycket förändrats, stigarna finns inte alla längre kvar utan nu överväxta av för lite trampande. ”Min simstrand” har också växt över av vass och de små bryggorna/landstigningsställen har också försvunnit. Stenbryggan finns ännu kvar i lite mindre upplaga. Huggormar finns det alltför många av på ön nu, dock har vi varit skonade och bara sett en liten unge en gång för flera somrar sedan.

Men det som fortfarande består är känslan då man kommer ut från Ledörssundet och ser ön, då hjärtat växer lite mer och lyckan fyller bröstet. Lyckan över att ännu en sommar komma ut till detta underbara ställe. Lyckan över att med sig i båten ha man och två barn som är lika glada och villiga att komma med ut dit. Som ser tjusningen i att gå runt och kasta sten i vattnet, hälsa på ”vår strandade val” (stor sten i form av val), kasta ”smörgåsar” och bara njuta av vågornas skvalp på västra hällorna. Underbart!


Det enda minuset var att vi inte kunde vandra runt på ön för det tillåter inte min fot, för ojämnt underlag. Men vi var där, det var huvudsaken!


EFIT

Posted on

Tycker vi kör en efit på bloggen idag. Länge sedan sist. Ska försöka få med varje timme. 

  
8:00. Noah och jag leker med tågbanan. Jag är inte riktigt vaken men Noah är desto piggare. 

  
9:00. Frukosten är avklarad och Noah spelar bilspel medan jag röjer undan. 

  
10:00. Ute och kör. 

  
11:00 Nu har vi kusin Ida med oss i lekstugan. Hallon har vi plockat och njuter av. 

Sedan missade jag tyvärr lunchen kl 12:00.

  
  13:00 Hann läsa två kapitel i en bok innan solen gick i moln. 
 

14:00 och kaffedags! Eftermiddagskaffet/teet intogs utomhus i solen som nu åter visade sig. Fick sällskap av Sebbe och Sofia. Och så kom både Linn och Kaj hem tidigare idag. Yey!

  
16:00 och ett litet hopp igen. Mera matintag, denna gång på den lokala pizzerian. 

  
17:00 Skäriliv över helgen. Ännu mera yey!

  
18:00 Solen fortsätter att skina och det är så skönt. Passligt med en båttur. Lite svårt dock då havet här utanför är fullt med sjögräs. Så tjockt att det nästan är som ett golv. 

 
19:00 Efter dagens pizza behövs lite extra ”röra på sig”. Det blev 10x backintervaller och lite magträning. 

Sedan blev det kaffe med hela familjen och till sist en varm dusch. 

 
Nu är kl 21:00 och jag har lackat naglarna med Dermosils bästa sommarnyans, ”watermelon”. Att lacka naglarna händer ju inte så ofta, endast då man har flera dagar ledigt framför sig. Vi får/kan inte ha naglarna lackade på jobbet. Nu väntar en god cider och en bra film. Och mys, framförallt mys! Så härligt på sommarstugan i början av hösten. Då sommarvärmen dröjer sig kvar men det mörknar fortare på kvällen. Härligt. 

Men nu säger jag tack och god natt! 


Äntligen sommar och den förlorade sonen

Posted on

  
Äntligen! Ibland känns en vecka riktigt lång. Men nu är han hemma igen, vår förstfödde. Brun och med solblekt hår. Och med fina presenter åt oss alla. Jag har inte alls varit avis på de fina sol- och strandbilder jag sett på Sofias blogg. Inte alls! Hmpf! 

Men vi har fått sommar här hemma också. Idag var havet lugnt så vi tog båten ut till Gåshällan. Bäst att ta ut allt av den sista sommarlovsdagen. 

   
 
Och så är det då lillskrutten som idag vaknade 9.45 (!!!) och som nu ikväll inte alls var intresserad av att gå och sova kl 20. Men nu, 20.45, tror jag att han befinner sig i sin säng. 

  
Noah går nämligen ut hårt redan från start med fyra dagisdagar på raken. Stackars liten! Men vi tar igen det med tre dagar ledig helg efteråt. 


Hej hej sommar

Posted on

I onsdags var det en fin dag, solen sken och vinden smekte mjukt. Och vi… Vi var fort som attan ut i båten med fören riktad mot Märigrund. Underbar dag! Min panna vittnar ännu om hur varmt och soligt det var. Och jag är så glad att vi äntligen tog oss ut. 

  

  

  
  


Sommardag

Posted on

 
Igår visade sig sommaren lite grann och vi var inte sena att njuta av den. Ut i båten naturligtvis. Färden bar till Verkan och picknickkorgen var med. Tyvärr tornade mörka moln upp sig ganska snabbt och då var det inte alls lika skönt längre. Men vi fick njuta av lite sommarkänsla för en stund och det var ju huvudsaken. 

  

Noah blötte tårna lite grann och kaverade att han nog skulle ut och simma. Så långt kom han dock aldrig, tillsist tyckte han det var skönast att gå upp och klä på sig i stället.