Sportlov

Posted on

Vårt sportlov började med sorgebudet om att min faster förlorat kampen mot cancern. Hon hade kämpat i många år och nu hoppas jag att hon befinner sig på ett bättre ställe! Igen har jag påmints om hur skört livet kan vara och hur fort det kan ändras. Ta vara på alla nära och kära!

På Noahs begäran begav vi oss igår till Vargberget för pulkaåkning och korvgrillning. Och pulkaåkning blev det… Helt otroligt vilken fart man kan få opp nerför den backen! Och då vågade jag inte ens starta från toppen. Men kul hade vi! Noah startade med en vurpa och blev snödöpt i en snödriva men efteråt var det inga fler missöden.

Här kommer Sebbe och jag i full fart. Jag som satt fram i pulkan såg ut som en snögubbe när vi bromsade, men lika roligt var det i alla fall.


Utedag

Posted on

Räknade ut att det är sex år sedan vi senast åkt slalom. Ifjol var vi ett varv till Parra för att börja vänja Noah men inget annat. Men så fick jag här om dagen höra om att det i Kauhajoki finns bra backar för nybörjare så idag for vi dit. Fint väder, vintern visade sin bästa sida med köldgrader ner till -14 och solen sken.

Det fanns en bra barnbacke med replift men Noah giller verkligen inte att lära sig åka slalom. Å andra sidan var det likadant när han skulle lära sig cykla, han blev bara arg då han inte kunde och så slutade han försöka. Likadant är det nu med slalomåkning, faller han så vägrar han fortsätta. Vi kämpade på några varv men tillsist gick det inte mer. Nåja, vi tar nya tag en annan gång.

Jag är heller ingen höjdare på slalom, jag lärde mig åka först som vuxen och är lite harig av mig. Kör inte fort och plogar helst. Men roligt tycker jag att det är!


Äntligen vinter

Posted on

Som rubriken säger har vi den senaste veckan äntligen fått ha lite vinter. Snö och fint ute och idag -10 grader kallt.

Jag har ledig helg och idag begav vi oss ner till villan redan på förmiddagen för att se om isen skulle bära. Och vi behövde inte oroa oss för isen var 15 cm tjock. Solen sken och ingen vind att tala om. Efter promenad och lek var det sedan gott med varm saft och kanelbulle i solskenet på verandan.

Vårt paradis i vinterskrud!


Kiruna

Posted on

I mitten av mars fick Linn reda på att hennes studieplats nästa vinter eventuellt kommer att vara i Kiruna. Roligt för henne eftersom det är hennes dröm just nu. Vi som föräldrar ville naturligtvis också veta var det är hon ska vara, så när jag hade semester i slutet av mars bilade vi upp dit. 

Vi hade förberett både oss själva men framförallt Noah om att det kommer att bli en lång bilfärd och många långa timmar i bil. Dock gick det mycket bättre än förväntat! 

Kiruna, långt norrut och mycket snö. Det är väl det enda vi typ visste. Och så gruvan förstås. Men vilken fin natur som mötte oss däruppe, och vilka vänliga, trevliga människor. Och där har vi Rymdskolan, åtminstone en del av den. Inbäddad i snö och med en liten raket bredvid. En helt vanlig skola men med lite annorlunda schema och lite annorlunda inriktning. 


Har man en gång kört så långt norrut måste man naturligtvis besöka Ishotellet i Jukkasjärvi. Dyrt som snor att få gå och titta, men visst var det mycket skickligt framskuret ur is. Kallt var det dock! Nästa gång ska det vara mera kläder på… 

Vi stannade inte många dagar men väntar redan på nästa gång, Kiruna gav definitivt mersmak!


Wasa Teater

Posted on


Igår kväll besökte maken och jag Wasa Teater tillsammans med våra goda vänner. Pleppo 2 spelades för sista gången. Jag hade inga stora förväntningar på detta, har hört Radio Pleppo på Yle X3M och inte direkt varit förtjust. Alldeles för skrikigt för min smak. 

Men igår kväll skrattade jag så tårarna rann och det var riktigt underhållande timmar på teatern. Dessutom var det roligt då sketcherna varvades med musik och sång. Många av skämten var så otroligt spot on i dagens samhälle och det var både en och annan ”inriktning” som fick sig. Mycket bra!


Promenad på isen

Posted on


Jag har stor respekt för havet och lika stor respekt har jag för isen. Jag hör och ser tidigt på vintern människor som rör sig på isarna men jag väntar nog länge. Oftast för länge… Jag vill vara 100% säker på att isen håller, speciellt då Noah är med. 

Men idag kom vi oss ut. Och oj så härligt det var. Trots att det blåste ganska kallt var det ändå så skönt med solen som sken och isen som glittrade. Mera vinter, tack!


And carry on…

Posted on


Önskar att vintern skulle få fortsätta så här men meteorologerna utlovar, trist nog, varmare väder. 

Kikar bara in för att säga God Morgon! Noah och jag har två lediga dagar framför oss med lite program inbokat båda dagarna. Skönt att mest bara vara. Vissa dagar kommer man knappt ur pyjamasen. Men nu ska vi starta vår dag med frukost, äggen kokar som bäst!


Äntligen vinter

Posted on


Vi har nu äntligen fått lite snö och minusgrader här uppe också. Mellan tårtfixande och dukning passade vi idag på med lite bus i snön. Finns en passlig pulkbacke här i närheten, i samband med en lekpark, och där busade vi runt idag. Så skönt med frisk luft och trors att mätaren visade nästan -10 grader var det bara skönt. 

Men nu blir det dusch och 20-års kalas. Bästa Sebbe lämnar tonårstiden bakom sig idag. Vår älskade förstfödde! 


Onsdag, mitt i veckan

Posted on

  
Jag började dagen med att koka mera häxbrygd, ingefäradricka. Jag har ju faktiskt hållit mig frisk hittills i vinter, peppar peppar, och dessutom hör det numera till att jag startar dagen med en shot. Glömmer jag en dag känns det inte alls bra! 

  Dagen avslutade vi i pulkbacken. Underbar vit snö och underbart fin kvällshimmel. Och underbar fart nerför. Att det sedan även kom en underbar vurpa för min del hör väl till! Härligt med sportlov!


Bättre avslut

Posted on

  
Dagen fick bättre avslut än start. Nästan 2 h ute i snön gör under för både barns och vuxnas humör. 

Sedan ville Noah iväg på gymnastik och eftersom Linn är hjälptränare på Knattesprattel skulle vi ju ändå iväg till jomppasalen. Noah har inte velat prova på tidigare men idag gick det jättebra och han var så duktig!