Jul i stugan

Posted on

Här är det tyst! Alltför tyst… Men nu är det jul och precis som jag förstod drabbades jag igen av streptokocker! Tredje gången på mindre än tre månader… Ny kur i dag och jag hoppas att min lite känsliga mage kommer att klara av detta. Jag hoppas också att medicinen hinner hjälpa så pass bra att jag kan njuta av julmaten på söndag. Annars börjar jag gråta!

Här emellan har jag dock hunnit med förskolans höstfest, Tehys avslutning i Vasa med mat på Stefans steakhouse och Billy Elliot på stadsteatern, samt att jobba förstås. Igår hämtade vi hem Linn som nu äntligen fått jullov. Sebbe har redan hunnit njuta en del av sitt lov + att han jobbat lite.

God Jul till er alla!


Julslut

Posted on


Och så var julen slut för denna gång och den försvann som vanligt alldeles för fort. Det ligger ett visst skimmer över juldagarna som försvinner genast det slår över till 27:e. 

Men nu tar vi nya tag och siktar in oss på nyår. Håller på och planerar nyårsmenyn och plöjer recept på nätet. Förrätten är klar och idag hittade jag varmrätten. Efterrätten nästa…

Barnen och Kaj har jullov och själv drar jag i jobb i natt. Men nästa vecka har jag semester och då har vi lite roligheter inplanerade. 


God Jul

Posted on

God Jul till er alla!

Trots en mycket tråkig händelse strax innan jul, (som dock tack och lov slutade lyckligt), har vi nu firat jul precis som den ska firas. Mycket god mat och dryck och trevlig samvaro… 

Jag är ledig ännu imorgon så vi får ta det lugnt ännu en dag. Idag byggde vi lego i flera timmar på förmiddagen och ikväll blev det TV med filmen Frozen. Däremellan har vi lassat in god mat. Exakt som det ska vara!


Julstök

Posted on


Idag var dagen när allt, nåja nästan allt, skulle ske. Införskaffande av det sista i matväg, rulla köttbullar, göra mer julgodis och städa huset. Hoho… Tur att vi startade någon gång i morse så vi hann med mycket redan på förmiddagen.

Sedan hade vi bra hjälp av Linn efter att hon kom från sitt julfest; hon har både fixat julgodis och dammsugit hela huset. Själv huserade jag halva eftermiddagen i badrummet med att försöka rengöra duschskåpet. Hatar! 

Men nu har dagens bästa sund kommit när man landat i soffan i pyjamas och får koppla av resten av kvällen. Nu kör vi jobb i morgon och litenpå julafton, men sedan instiftar jag detta hus julfrid!


Granen står så grön och grann i stugan…

Posted on

Där står årets upplaga i grått och vitt. Första året vi bytt bort rött och guld och jag är riktigt nöjd! 

Dagarna och veckorna går så fort nu så jag hinner inte med. Julen knackar på och nyår väntar där efter. Underbara dagar. Det enda orosmolnet är att Sebbe rycker in men visst ska väl ett mammahjärta klara det. Känns dock lite tråkigt… 

Nu har jag några lediga dagar före jul och ska försöka hinna med att fixa undan det som är kvar. Men det som lämnar så lämnar. Ska försöka att inte stressa! 1:a advent

Posted on

Glad 1:a advent till er alla! 

Kikar bara in dom hastigast före kvällsjobb. Vi hade trevlig familjemiddag igår kväll (16 pers.!!), både för att fira lilla jul och en snart 50-åring. Alla barnens kusiner träffades och det händer inte ofta! Tomten tittade förbi och lämnade klappar på trappan precis som det ska vara. 

Men nu är det söndagsjobb som gäller, dags att göra sig i ordning. 


Sunday morning

Posted on

Sista dagen av barnens tre veckor långa jullov. Känns lite skönt att komma tillbaka till rutinerna, men å andra sidan är det skönt med sovmorgon till halv nio också. 

-18 visade mätaren utomhus idag igen. Saknar att kunna ge mig ut på joggingtur, Men jag ska strax ge mig iväg till gymmet i stället, tillsammans med trevliga kollegor från jobbet. Sedan får vi se vad resten av dagen bjuder på… 


God Morgon

Posted on

  
Ett oredigt frukostbord. Men en skön lång frukost som är ovanligt sen. Eller egentligen ganska vanligt sen just nu. Hur ska vi hitta tillbaka till våra vanliga rutiner? Vi som nu sover bort halva förmiddagen och är vaken halva natten. Men jag antar det ställer sig själv nästa vecka då det blir fyra dagisdagar på raken genast från måndagen. Så vi passar på och njuter nu, in i det sista. 


2.1.2016

Posted on

  
Nej, vår gran är inte sned. Det blev snett för att jag halvligger i soffan just nu då jag tog kortet. 

Lördagmorgon. Hela huset utom jag sover ännu. Skönt att sätta sig i soffan och njuta av julljusen, de ska snart plockas bort. 

Stora sonen drar iväg till Stockholm idag med sin flickvän och hennes familj. Kommer säkert bli en bra resa då Stockholm alltid levererar. Alltid! En av de bästa städerna som finns! Själv ska jag ännu ha lite ledigt innan vardagen drar igång igen. Dock med en ganska lugn start.