Äntligen vinter

Posted on

Som rubriken säger har vi den senaste veckan äntligen fått ha lite vinter. Snö och fint ute och idag -10 grader kallt.

Jag har ledig helg och idag begav vi oss ner till villan redan på förmiddagen för att se om isen skulle bära. Och vi behövde inte oroa oss för isen var 15 cm tjock. Solen sken och ingen vind att tala om. Efter promenad och lek var det sedan gott med varm saft och kanelbulle i solskenet på verandan.

Vårt paradis i vinterskrud!


De(n) fula ankungarna/en

Posted on


På ett ställe i Fagerö har vi de senaste somrarna kunnat hälsa på små fiskmåsungar. Föräldrarna kommer tydligen tillbaka och häckar på samma plats år efter år för vi hittar dem alltid där de var året innan. I år hann de dock bli ganska stora före vi kom oss iväg på visit, i år hade de nämligen lärt sig simma. 


Får jag presentera, Pelle och Ville! 


Påskveckan

Posted on

  
Se så fint besök vi hade tidigt söndagmorgon. Lille Skutt tycker visst om solrosfrön för jag har sett spår av honom där tidigare. Synd bara att de bajsar överallt, men fina att se på är de.

Påsken närmar sig med stormsteg. Jag har inte påskpyntat alls mer än ris och fjädrar på trappan. Noah hade hem påskgräs från dagis idag så någon kyckling borde få flytta dit. Vi tänker fira påsken på sommarstugan, därför känns det lite onödigt att pynta här hemma. 

Förutom påsken har tydligen även kräksjukan hittat hit. Sebbe ligger totalt utslagen och har gjort hela dagen. Skiten kunde inte komma mer olämpligt med tanke på att han skriver matte på onsdag. Gissar att det inte kommer att bli så lätt. Jag är nog såå glad åt mina dagliga shottar av ingefära. Jag tror fullt och fast att det är tack vare dem som jag ännu står på benen denna vinter.  


Skäriliv

Posted on

 

Vilket härligt väder igår! Trots att det blåste lite kallt så kände man solens löfte om att snart, snart blir det varmare.  Vi inledde vår skärisäsong nu över helgen. Och Noah, som ännu då vi for ner på fredagkväll, var utan säng, han fick en fin juniorsäng hitkörd av våra underbara vänner. Tack så mycket! 

 

Sen måste vi även ta en tur i affärerna för att hitta klänning åt Linn. Högstadiet ordnar bal i slutet på april och klänningen är ju det viktigaste. Och vi lyckades faktiskt. Linn blev nöjd med sitt val och det är ju huvudsaken!


Påsk

Posted on

 

Har ni sett hur underbart??? Isen är borta och fram kom ett glittrande blått hav. Om det kunde bli sommar på direkten! Vill ha ut båten, bruna ben och kunna simma vid Fagerö stranden. 

Påskdagen idag, solen skiner och vi väntar goda vänner på besök ikväll. Jag har bara jobbat på långfredagen och nu väntar en veckas semester. Noah och jag hoppas på soliga varma dagar som möjliggör cykelturer och lekparksbesök. 

 

Vi var och tittade på byns påskbrasa igår kväll. Noah var dock mest intresserad av att bestiga berget (lilla kullen) bredvid. Klättra är ju alltid skoj! 


Projekt

Posted on

Här på villan (sommarstugan) finns nya projekt alla år. Vissa projekt hänger med från år till år då de inte blivit åtgärdade. Men något händer alltid. I år målas ex altanen.

20130626-132244.jpg
Här syns lite av hur grå den varit före, men nu kommer den att få färg. Bjuder på en ny bild då det är färdigt.

Sedan borde några träd tas ner, den gamla villan har vi tänkt fixa upp åt äldsta sonen, en ställning för gungor borde snickras till m.m. Som ni hör finns här alltid något att göra. Men idag är det för varmt, +27 i skuggan och ingen blåst. Tur att solen inte är helt framme.

Och ikväll blir det Tjejmilen för mig och Linn. Det kommer verkligen att bli en utmaning i värmen.