God Jul

Posted on

God Jul till er alla!

Trots en mycket tråkig händelse strax innan jul, (som dock tack och lov slutade lyckligt), har vi nu firat jul precis som den ska firas. Mycket god mat och dryck och trevlig samvaro… 

Jag är ledig ännu imorgon så vi får ta det lugnt ännu en dag. Idag byggde vi lego i flera timmar på förmiddagen och ikväll blev det TV med filmen Frozen. Däremellan har vi lassat in god mat. Exakt som det ska vara!


Granen står så grön och grann i stugan…

Posted on

Där står årets upplaga i grått och vitt. Första året vi bytt bort rött och guld och jag är riktigt nöjd! 

Dagarna och veckorna går så fort nu så jag hinner inte med. Julen knackar på och nyår väntar där efter. Underbara dagar. Det enda orosmolnet är att Sebbe rycker in men visst ska väl ett mammahjärta klara det. Känns dock lite tråkigt… 

Nu har jag några lediga dagar före jul och ska försöka hinna med att fixa undan det som är kvar. Men det som lämnar så lämnar. Ska försöka att inte stressa! 1:a advent

Posted on

Glad 1:a advent till er alla! 

Kikar bara in dom hastigast före kvällsjobb. Vi hade trevlig familjemiddag igår kväll (16 pers.!!), både för att fira lilla jul och en snart 50-åring. Alla barnens kusiner träffades och det händer inte ofta! Tomten tittade förbi och lämnade klappar på trappan precis som det ska vara. 

Men nu är det söndagsjobb som gäller, dags att göra sig i ordning. 


Kent

Posted on


Som många andra österbottningar befann vi oss på Kents konsert i Vasa på lördagen. Maken och jag tog oss en datenight med middag före konserten, minns inte när det senast inträffade…


Jag har inte sett Kent live förut och är väl inget uttalat Kent fan, mer än att jag lyssnat på de tidigare skivorna. Men jag tyckte att de var ett mycket bra band att lyssna live på, mycket bättre än på skiva! Och showen var också mycket bra! Sedan hittade jag också flera pärlor från nya skivan så nu spelas den varm i mina hörlurar så fort jag slipper till. 

Och nu är det semestervecka och som den goda arbetstagare jag är prickar jag in höstens förkylning just nu! Toppen ju…


Mitt Paradis 

Posted on


Igår trotsade vi de tunga skyarna och tog båten ut till mitt barndomssomrars Märigrund! Jag ser ännu min farmor stå där ute bredvid huset, stå och diska vid den stora stenen. Farfar nere vid stenbryggan fixandes med näten. 

Tyvärr har mycket förändrats, stigarna finns inte alla längre kvar utan nu överväxta av för lite trampande. ”Min simstrand” har också växt över av vass och de små bryggorna/landstigningsställen har också försvunnit. Stenbryggan finns ännu kvar i lite mindre upplaga. Huggormar finns det alltför många av på ön nu, dock har vi varit skonade och bara sett en liten unge en gång för flera somrar sedan.

Men det som fortfarande består är känslan då man kommer ut från Ledörssundet och ser ön, då hjärtat växer lite mer och lyckan fyller bröstet. Lyckan över att ännu en sommar komma ut till detta underbara ställe. Lyckan över att med sig i båten ha man och två barn som är lika glada och villiga att komma med ut dit. Som ser tjusningen i att gå runt och kasta sten i vattnet, hälsa på ”vår strandade val” (stor sten i form av val), kasta ”smörgåsar” och bara njuta av vågornas skvalp på västra hällorna. Underbart!


Det enda minuset var att vi inte kunde vandra runt på ön för det tillåter inte min fot, för ojämnt underlag. Men vi var där, det var huvudsaken!


Valentines day

Posted on

  
Fick fina blommor av mitt hjärta idag då jag kom hem från jobbet. Jag hade med choklad hem åt honom i stället. 

Helgen har gått i jobbets tecken, hur bra som helst. Nu väntar två dagar på skolbänken då jag imorgon åker ner till Åbo för Tehys lokala intressebevakningsdagar. Kommer säkert att bli två intressanta dagar med mycket nyttig info. Jag har lite nytt på gång som förtroendeman för Tehy så jag försöker ta till mig så mycket kunskap som möjligt. 

Men än ikväll ska jag pussa på stora och små älsklingar. Och imorgon ska lite pappersjobb göras undan före bussen går. Ha en bra fortsättning på vändagen!


Bättre avslut

Posted on

  
Dagen fick bättre avslut än start. Nästan 2 h ute i snön gör under för både barns och vuxnas humör. 

Sedan ville Noah iväg på gymnastik och eftersom Linn är hjälptränare på Knattesprattel skulle vi ju ändå iväg till jomppasalen. Noah har inte velat prova på tidigare men idag gick det jättebra och han var så duktig! 


God Morgon söndag

Posted on

  
Lyxar till söndagsfrukosten med amerikanska pannkakor och bär. Riktigt mums! De flesta frukostar äter jag kvarg + äpple och ibland blir det långtråkigt. Dock ett snabbt och mättande alternativ då man har bråttom. 

Sebbe vaknade upp med lite mindre feber än igår men Noah hostar vidare. VCS tog bort hans regelbundna astmamedicin vid förra kontrollen iom att oscillometrin visade att allt var ok. Tack och lov fick vi behålla Flixotide och Ventoline att ge genast han blir förkyld. Det är vår livlina till någotsånär lugna nätter då han blir snuvig och får hosta. 

Idag SKA jag absolut en sväng via gymmet. Alldeles för långe sedan sist!


Kärlek

Posted on

Visst är det roligt att vara bort hemifrån ibland, andas lite ny luft. Men den lyckokänslan man får då man hemma nattar liten vän och han lägger armarna runt ens hals och säger ”jag tycker så mycket om dej”, den lyckan finner man ingen annanstans. Mammas lilla älskling!