Läslust!

Posted on

Ett varv till biblioteket igår resulterade i denna hög med böcker. Min läslust går i vågor men nu är jag på den bättre sidan och har alltså flera mycket bra böcker på gång! Som bäst håller jag på med femte (?) boken om Christopher Silfverbielke och när den är slut blir det en av dessa som jag ska sätta tänderna i. Älskar att läsa!

Fick även tag på en av böckerna av Amanda Audas-Kass som är en av de bloggar jag läser så gott som dagligen. Egenkänningsfaktorn är så hög och jag älskar sättet hon skriver på. Ska bli ett nöje att läsa hennes bok!


EFIT

Posted on

Tycker vi kör en efit på bloggen idag. Länge sedan sist. Ska försöka få med varje timme. 

  
8:00. Noah och jag leker med tågbanan. Jag är inte riktigt vaken men Noah är desto piggare. 

  
9:00. Frukosten är avklarad och Noah spelar bilspel medan jag röjer undan. 

  
10:00. Ute och kör. 

  
11:00 Nu har vi kusin Ida med oss i lekstugan. Hallon har vi plockat och njuter av. 

Sedan missade jag tyvärr lunchen kl 12:00.

  
  13:00 Hann läsa två kapitel i en bok innan solen gick i moln. 
 

14:00 och kaffedags! Eftermiddagskaffet/teet intogs utomhus i solen som nu åter visade sig. Fick sällskap av Sebbe och Sofia. Och så kom både Linn och Kaj hem tidigare idag. Yey!

  
16:00 och ett litet hopp igen. Mera matintag, denna gång på den lokala pizzerian. 

  
17:00 Skäriliv över helgen. Ännu mera yey!

  
18:00 Solen fortsätter att skina och det är så skönt. Passligt med en båttur. Lite svårt dock då havet här utanför är fullt med sjögräs. Så tjockt att det nästan är som ett golv. 

 
19:00 Efter dagens pizza behövs lite extra ”röra på sig”. Det blev 10x backintervaller och lite magträning. 

Sedan blev det kaffe med hela familjen och till sist en varm dusch. 

 
Nu är kl 21:00 och jag har lackat naglarna med Dermosils bästa sommarnyans, ”watermelon”. Att lacka naglarna händer ju inte så ofta, endast då man har flera dagar ledigt framför sig. Vi får/kan inte ha naglarna lackade på jobbet. Nu väntar en god cider och en bra film. Och mys, framförallt mys! Så härligt på sommarstugan i början av hösten. Då sommarvärmen dröjer sig kvar men det mörknar fortare på kvällen. Härligt. 

Men nu säger jag tack och god natt! 


Kvinnan i rummet

Posted on

20131104-142655.jpg

Det bästa med långa bussresor är möjligheten att grotta ner sig i en bra bok. Min mamma har länge sagt att Adler-Olsen är en bra författare och nu testade jag. Jag fastnade ordentligt kan jag lova!! Nästan hela resan ner till H:fors och hela resan upp läste jag. När vi kom hem igår kväll hade jag bara de sista kapitlen kvar att läsa. ”Kvinnan i rummet” är första delen om kriminalkommissarie Carl Mörk och jag ska genast beställa nästa del från biblioteket. Denna första bok är nära i klass med Keplers böcker, alltså riktigt bra!!


New in

Posted on

20130514-231030.jpg
Noahs Draken&Juvelen paket för maj månad kom idag. Fina shorts och fin mörkblå pike’skjorta. Me like!

20130514-231202.jpg

Noah gillar att man sitter och sjunger för honom. För en tid tillbaka köpte jag en Barnkammarens barnvisor bok åt honom och den sjunger vi genom alla morgnar. Nu hittade jag denna härliga sångbok med svenska sånger och där musiken spelas upp till alla sånger. Så även om man inte kan dem så kan man lära sig dem. Bra bok! Både Noah och jag gillar.


Sandmannen

Posted on

Sent igår natt läste jag ut Keplers ”Sandmannen”. Jag låg där i sängen, hjärtat bultade, pulsen låg säkert på 200 slag/min och jag försökte greppa det jag läst. Jag kände Jurek Walters närvaro och fick tända alla lampor för att våga mig upp till wc. Han hukade i alla mörka vrår och stod flera gånger böjd över min säng. Jag kände starkt att jag borde väcka barnen, packa väskorna och hitta en liten håla att gräva ner oss i. Jurek följde med mig ut ur boken och jag hoppas han försvinner snart. I dagsljuset nu känns det bättre men jag anar i alla fall att han är nära.

Jag har aldrig tidigare läst en liknande bok. Och slutet är så sinnesvridande att det är svårt att hänga med och sedan lämnar man där… I inget… Hängandes.