Sex dagar kvar

Posted on

Vi befinner oss i Kiruna. Jag har en semestervecka och nu ställer vi i ordning det sista innan Linn börjar skolan på onsdag. Lägenheten är vi så nöjd med, också Linn är nöjd som ska lämna här. Vilken tur vi hade som hittade en bra en.

Ska fixa en byrå hit idag. Titta oss runt lite. Igår kväll prov-gick Linn och jag upp till skolan för att se hur lång tid det tog. 13 min och då gick vi inte särskilt fort. 1,2 km, mest uppförsbacke… passlig väg för henne att gå två gånger/dag. Frisk luft och motion och det där… Inte säkert hon tycker det i vinter med -20 grader och en meter snö. Tur att det då går buss.

Sex dagar tillsammans innan vi åker hem och hon startar sitt nya liv här.

Körde via Kukkolaforsen och Pajala igår när vi kom hit. Fin natur men herre vilken väg. Stötdämparna på bilen jobbade hårt!


Äntligen vinter

Posted on


Vi har nu äntligen fått lite snö och minusgrader här uppe också. Mellan tårtfixande och dukning passade vi idag på med lite bus i snön. Finns en passlig pulkbacke här i närheten, i samband med en lekpark, och där busade vi runt idag. Så skönt med frisk luft och trors att mätaren visade nästan -10 grader var det bara skönt. 

Men nu blir det dusch och 20-års kalas. Bästa Sebbe lämnar tonårstiden bakom sig idag. Vår älskade förstfödde! 


1. KJK

Posted on


Gårdagen spenderades här på garnisionen i Dragsvik. Föräldrar/släkt/vänner till de rekryter som ryckte in i måndags hade möjlighet att åka dit och hälsa på. Trots att vädret och väglaget tidigt på morgonen var nästintill omöjligt att köra i var det flera föräldrar här uppifrån Österbotten som bilade ner. 

Och väl där hittade vi rekryt Ekroos som nu tillhörde 1. Kustjägarkompaniet och som var så grön och fin i militärens kläder. Jag kan ännu inte förstå att han är så gammal att han ska vara där, min förstfödde. Men stolt är jag! 


Semester

Posted on

Så blev det lite tyst här på bloggen. Men i verkligheten har det varit full fart, trots att jag har semester denna vecka. 

Vi har bla vinkat av ett stycken stor son som drog iväg till Dragsvik och så har vi hunnit besöka Stockholm och Tekniska museet. 

Stockholm visade sig dock från den lite sämre sidan denna gång iom att det var -7 grader och snöade lätt + lite blåst. Inget problem med det om det varit hemma men i Stockholm var det lite kaos och bussen som vi väntade på kom aldrig. Tack och lov för tunnelbana så vi kom dit vi skulle i alla fall. 

Lite bilder på det:


Ut på tur

Posted on

Den äldsta sonen med flickvän befinner sig som bäst i vårt västra grannland på resa med Skolmusikkåren. Bara lite avis blir man ju då de får se Robert Wells och Rapsody in Rock, Astrid Lindgrens värld och sedan få bege sig till Gotland. Där skulle jag också vilja turista någon sommar. 


Power Park och Pokemon jakt

Posted on

Igår packade vi två bilar med barn, ungdomar och vuxna och körde iväg till Power Park. Noah har ett minne som ett proffs och mindes jeeparna han älskade ifjol. Han var eld och lågor genast vi kom in på området och ville testa allt. Efter en stund ville han även köra i de stora attraktionerna och blev lite besviken över att vara för liten. 


Sedan var det en mycket nöjd kille som fick med storebror i lilla berg-och dalbanan. 


Och titta vad vi hittade då jag vandrade runt området med Sebbe, en Pokemon sittandes på Noahs kärra! Förstod inte hälften av terminologin Sebbe förde sig med men lite kul var det allt. 


Fotografering pågår

Posted on

I tisdags fick Sebbe och Linn leka fotomodeller i någon timme. Fotograf Jessica Lindgren fotade dem för både studentkort och konfirmationskort. Jag kunde ju inte låta bli att titta på. Lite som en stalker…


Tror att det kommer att bli helt underbara foton!Väntar med spänning på att se hur korten blir!! 


Denna fina stjärna var också med! 


Bubblan

Posted on


Har levt lite i en studentbubbla efter Sebbes studentdag var över. Själva studentdagen gick sist och slutligen så snabbt trots att det var intensiva timmar på eftermiddagen. 

Sebbe fick så otroligt mycket blommor och fina presenter och flera vänner hjälpte till på ett eller annat sätt inför och under dagen. Ett stort Tack till alla! 


Att jag sedan gick och blev sjuk helgen efteråt är en annan sak. Huvudsaken att 4.6 blev bra!Dagens bästa

Posted on

Abi-16 börjar vara väldigt nära. Penkkis idag och vi beskådade en hel last med glada ungdomar på ett lastbilsflak. Tänk att jag har en abiturient i huset. Hur gammal är jag egentligen?!?

  
  
  
En nöjd lillebror som även han fick komma upp en sväng på flaket. 

  
Och så har vi abiturient med mor- och farföräldrar.