Sömntuta

Posted on

Efter jobb och gympass blev det inte många knop gjorda idag. Hade många saker på min to do-lista men inget blev gjort.

Jag var så trött när jag kom hem så efter en dusch  så däckade jag. Först i soffan och efter maten i sängen. Och ibland måste det få vara så… Ibland måste man få unna sig att vara trött. Men som sagt, min lista på saker som ska göras blev ju inte kortare.

Och nu äntligen är dagens bästa stund kommen, stunden när man får dra på sig pyjamasen och krypa under täcket. Imorgon är en ny dag med ny energi som kanske räcker lite längre än idag.


Här en bild från då Linn och jag deltog i vattengymnastiken på hotellet på Kreta. Mycket mera energi den dagen…


Höstgöra

Posted on

Idag var det dags, dags att ta upp båten ur sjön. Vädret var underbart, bara lite blåst, men solen sken från en blå himmel. Så nu får jag väl nog acceptera att hösten är här. Och på ett sätt kan jag tycka att det är mysigt med lite kyligare väder och krispig luft. Tända ljus och tänd brasa. Men på samma gång så vet man vad som väntar, en oändligt lång mörk och våt höst och vinter. Om snön skulle komma i november och ligga kvar tills mars skulle det kännas ljusare och lättare, men de senaste åren har vintern mest bestått av regn och storm. Nåja… Tillbaka till båten och sommarstugan…Vilken tur att Sebbe var med som kunde backa båtkärran. Jag har försökt alla år men jag lyckas aldrig. Kaj har alltid fått kliva ur båten, backa kärran, hoppa i båten igen etc. Men i år fick han alltså köra rätt på…


Årets morotsskörd, inte särdeles stora men smaken är det ingen fel på. Passar utmärkt som snacks!


Trist

Posted on


Väntar verkligen på sol och värme! Inte alls avis på sonen som befinner sig på Cypern med blå himmel och +30 grader varje dag. Tycker det har regnat tillräckligt för resten av sommaren bara nu över helgen. 

Borde också ta itu med kost och träning. Men den enda träning som funkar just nu är att vicka på foten. Jag kan fortfarande inte gå normalt utan smärta, det blir att halta. Foten är ännu blå och det är just 5 veckor sedan jag stukade den. Värker mer och mindre hela tiden. Tålamodet prövas… 

Men nu ska vi börja ladda upp för konfirmation på midsommardagen. Dags för Linn att bli konfirmerad. Men efter det får det räcka med kalasande i vår familj för denna sommar! 


Hackers

Posted on

Alltså… Hur svårt kan det vara att låta andras saker vara liksom?? Bloggen har nu blivit hackad två gånger på ett dygn!!?Vad är detta för skit? Tur att man är gift med en som förstår sig på data för själv hade jag inte haft ett hum om hur jag skulle reda upp det. Nu hoppas jag verkligen att det räcker och att min blogg får vara i fred!


Ny vecka, nya tag

Posted on

  
Tycker mest att veckorna består av måndagar och söndagar, början och slut. Dagarna rullar på och snart är det jul. Har lite svårt att fatta att julen är alldeles runt hörnet, noll julkänslor finns. Önskar det skulle frysa på ute och komma lite snö så mitt sinne skulle bli lite lättare. 

Har så problem med mina öron idag. Vaknade upp och det kändes som om jag befann mig i en tunna. Allt ljud, även då jag själv pratar, blir till metallisk klang och det är oerhört jobbigt. Speciellt mitt högra öra är utsatt idag. Jag har tinnitus sedan många år tillbaka men har haft det under ganska bra kontroll. Lite nedsatt hörsel och ständigt pipande i öronen men inte outhärdligt. Men idag önskar jag att världen var alldeles tyst! Det piper och viner och det metalliska ljudet är så obehagligt. Ni kan inte tro hur det låter i mitt huvud när Noah ropar!! Vet inte riktigt varför det är så här idag, kanske någon förkylning på gång. 

Men… Ny vecka i morgon och jag startar med ledigt för att i slutet av veckan åka på skolning. Tehy ordnar skolning/kryssning till Stockholm och vi är tre från Närpes som ska med. Önskar mig, och ber om, lugnt vatten de dagarna!


Fredagsfys före fredagsmys

Posted on

   
 
Vargberget fick påhälsning ikväll. Och lamporna till stora backen fick vi tända så där kunde vi också ta några varv. Mjölksyran i benen gjorde sig påmind men ikväll behövde jag inte stanna mitt i backen för att dra andan några gånger. Men visst, jag flåsade som en blåsbälg då jag väl kom upp. Nu känns det strax bättre med fredagsmyset. 


TGIF

Posted on

Eller egentligen inte! För det betyder att min semestervecka börjar lida mot sitt slut. Noah och jag har haft det riktigt bra och njutit av varandra. Såg säkert ganska roligt ut här om dagen då vi lekte spöke och monster på gården och ropandes sprang och jagade varandra. Men Noah var lycklig och skrattade gott och det var huvudsaken! 

Idag vaknar jag upp med halsont och sånt har jag absolut inte tid med så snabbt in med Finrexin. 

   
 
Igår hade jag en lyxdag med hårklipp och färgning, vilket var otroligt nödvändigt! Håret var otroligt trist före. Efter klipp blev det mat på Bistro med Noah och min mor och sedan kaffe med dopp hos nämnda mor. Kan man ha en bättre dag? Tror inte…

Nu ska vi ta tag i denna fredag och göra den bra också trots halsont…


God natt

Posted on

Noah sover sen flera timmar tillbaka, Linn knoppade in för en stund sen och nu tar Sebbe och jag natten också. Kaj befinner sig dock någonstans mellan Vasa och Umeå så han har någon timme än tills han får ta natten. 

Jag har fått öroninflammation, eller rättare sagt örongångsinflammation. Det knäpper och knastrar i örat och igår började det värka och stråla lite hitåt och ditåt. Men nu har jag örondroppar att droppa så jag hoppas det ger sig hastigt. Hör knappt något på örat mellan varven, när knastret är som värst. 


Plötsligt händer det

Posted on

Klockan är 8.50 måndagmorgon och Noah sover ännu!! Villaavslutningshelgen var tydligen tröttsam, trots att det inte blev mycket firande med en mor som jobbade. Men några raketer sköt vi av i alla fall. Tyvärr låg vinden på hård från väst så vi fick inte en enda fackla tänd. Surt! Är så mysigt med alla ljus just den kvällen men Kaj försökte flera gånger få dem att brinna, men icke. 

Nåja… Nu kvittras det från Noahs rum så vi ska väl ta tag i denna måndag då.